logo

ONLINE PORADŇA

Chceli by ste vedieť viac o genetických testoch, výžive, alebo výživových doplnkoch?
Neviete sa rozhodnúť, ktorý produkt z ponuky vitálnych húb, alebo bylinných zmesí tradičnej čínskej medicíny by bol pre Vás vhodný?
Opýtajte sa.

Poradňa sa týka len produktov a služieb z našej ponuky.
Nemôžeme poskytovať poradenstvo týkajúce sa výrobkov a služieb iných firiem, s ktorými nemáme skúsenosti.
Chlad
16.01.2024 10:11
Dobrý deň, prekonala som covid, koncom roka, odvtedy mi je stále zima, taky vnútorný chlad, j na nohy mi je stale zima ,užívam asi týždeň Reishi , dakujem vopred za radu

Dobrý deň,

pri pocite vnútorného chladu môže pomôcť posilniť organizmus  huba Cordyceps ktorá má z pohľadu tradičnej čínskej medicíny zahrievajúci efekt, výrazne posilňuje imunitu a vitalitu organizmu. Reishi je výborná, rovnako podporuje imunitný systém a má aj upokojujúce účinky. Ak sa huby Cordyceps a Reishi užívajú súčasne je vhodné Cordyceps užívať ráno a  Reishi večer. 

Z čínskych bylinných receptúr by mohla pomôcť podporiť organizmus zmes 195 desať oporných stĺpov, ktorá je vhodná pri pocite  chladu a neschopnosti sa ohriať, pri chronickej únave, pri vyčerpaní po chorobách. 

Uvedené problémy odporúčam konzultovať s lekárom.

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Pleť
15.01.2024 11:25
Dobrý deň, mám veľké problémy s pleťou, nie sú to priamo vyrážky ale neustále ju mám buď suchú alebo zanesenú pórmi. Vedeli by ste mi poradiť ako postupovať ak by som si ju chcela dať dokopy?

Dobrý deň,

pre podporu zdravej pleti je najdôležitejšia úprava jedálnička-obmedziť konzumáciu sladkostí, údenín, nasýtených tukov, dráždivých látok (silne korenené jedlá, káva, alkohol). Nevhodné je aj biele pečivo. Vhodné sú celozrné potraviny, zelenina, ovocie.

Čo sa týka výživových doplnkov vhodné sú vitamíny skupiny B (napr. B-komplex), vitamín C (napr. lipozomálny vitamín C, alebo lipozomálny vitamín C+Zinok). Vitamín C je potrebný aj pri tvorbe kolagénu. Vitamín E je vhodný vo forme prírodného vitamínu E-(d-alfa tokoferol). Pleť môžete podporiť aj lipozomálnym komplexom s obsahom vitaminu C+D3+Zinku

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Bradavica
08.01.2024 21:57
Dobrý deň prajem,
Čo by ste mi odporučili na bradavicu na spodnej strane na veľkom palci na nohe?

Dobrý deň,

najvhodnejšie by bolo po konzultácii s lekárom odstrániť bradavicu buď ambulantne, alebo pomocou prípravkov dostupných v lekárňach. V prevencii by som odporúčala posilniť imunitný systém napr. extraktom z REISHI, doplniť vitamíny a minerály vyváženou stravou s vysokým obsahom zeleniny, ovocia a celozrných potravín. Na podporu imunity sú vhodné tiež lipozomálne prípravky napr. LIPOZOMÁLNY KOMPLEX s obsahom vitamínu C, D a zinku.

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Informácia
07.12.2023 20:57
Prosím ohľadom tinitus aký použiť produkt ďakujem

Dobrý deň,

pre podporu sluchu pri tinnite je vhodná bylinná zmes 184 Tíšenie Mingských zvonov

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Info
04.12.2023 06:32
Dobrý deň prajem, prosím poradiť, ktorý je vhodný prípravok z Tčm, prípadne húb, na prechladnutie, častý chlad v krížovej oblasti, ( obličky zápal). Ďakujem za odpoveď.

Dobrý deň,

pri prechladnutí a pocite chladu v krížovej oblasti, by som Vám odporúčala užívať preventívne Cordyceps. Pôsobí ako adaptogén, podporuje imunitu.

Z pohľadu tradičnej čínskej medicíny doplňuje esenciu a Yang obličiek.

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Cievky
04.11.2023 08:14
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, čo by pomohlo dcérke na krehučkú pleť s rozšírenými cievkami. A odporučte mi niečo pre mňa, mám úplne tmavo zafarbené očné viečka, do hneda, neviem čoho je to príznak. Ďakujem.

Pre podporu pevnosti a pružnosti cievnej steny je vhodné zabezpečiť dostatočný príjem vitamínu C, rutínu a ďalších flavonoidov.

Bohatým prírodným zdrojom rutínu je pohánka. Rutín a ďalšie dôležité flavonoidy obsahuje napr. arónia a čierne ríbezle. Výborným prírodným zdrojom vitamínu C sú napr. rakytník, šípky, alebo extrakt z aceroly. Vitamín C je dôležitý pre tvorbu kolagénu, ktorý zabezpečuje pružnosť cievnej steny.

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Imunita
27.10.2023 13:36
Dobrý deň, prosím Vás, čo by ste mi odporučili pri neustálom sa opakovaní respiračných ochorení. Po doužívaní ATB som do týždňa zas chorá. Niečo na podporu imunity a na chronický únavový syndróm. Ďakujem

Dobrý deň,

na podporu imunity by som Vám odporúčala aspoň 3 mesiace užívať hubový extrakt z Reishi. Obsahuje betaglukány a ďalšie biologicky aktívne látky ktoré podporujú imunitný systém. Ak by bola únava veľmi výrazná je možné Reishi kombinovať s Cordycepsom.

Odporúčam tiež užívanie vitamínov C, D3 a zinku napr. vo forme lipozomálneho komplexu.

Čo sa týka bylinných zmesí tradičnej čínskej medicíny je na podporu imunity vhodný prípravok 142 Odolnosť ebenového vetrolamu. Užíva sa preventívne v období zdravia. Pri príznakoch ochorenia je potrebné vysadiť.

Pre podporu organizmu v období respiračného ochorenia sú na základe sprievodných príznakov vhodné prípravky 001 Pilulka tyrkysového draka, 002 Chlad rannej hmly, 003 Krehkosť jarného kvietku, 008 Škoricovníková zmes, 007 Vyvanutie dračej jaskyne. V prípade záujmu o podporu uvedenými prípravkami rada pomôžem pri výbere formou telefonickej konzultácie, aby sme zvolili najvhodnejší variant.

Užívanie výživových doplnkov odporúčam konzultovať so svojim lekárom.

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Pankreas, diabetes 2
20.10.2023 21:56
Dobrý večer ktoré produkty by ste mi odporučili na hore uvedené problémy. Diabetes som dostal po ťažkej pankreatitide plus problém cholesterol a tryglyceridy
Ďakujem

Dobrý deň,

pre podporu normálnej hladiny cholesterolu a triglyceridov sú vhodné produkty

Šalvia červenokorenná (čínsky názov Dan Shen). Podporuje normálnu činnosť cievnej sústavy.  

CholestBalance obsahuje extrakt z červenej repy a červenej fermentovanej ryže, vitamín B6 a kyselinu listovú.  

MycoCholest obsahuje zmes huby Shiitake a červenej fermentovanej ryže, ktorá  prispieva k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi. Pre podporu účinku je pridaný koenzym Q10 a rutín. 

Čo sa týka bylinných receptúr tradičnej čínskej medicíny, tie sú odporúčané vždy na základe konkrétnych prejavov ochorenia. 

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

chronický kašeľ
31.08.2023 11:43
Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ohľadom chronického kašľa pri GERD, diéta, režimové opatrenia a liečba blokátormi protónovej pumpy aj antacidami bez efektu. Ďakujem

Dobrý deň,

z pohľadu tradičnej čínskej medicíny môže mať GERD a s ním spojené obtiaže mnoho príčin. Podľa konkrétnych príznakov a na základe podrobnej diagnostiky je odporúčaná vhodná bylinná zmes.

Formou ONLINE PORADNE Vám viem odporúčať - pri pocitoch pálenia záhy prípravok 015 Zuo Jin Wan. Potláča pocit pálenia a pomáha regulovať mechanizmus „Qi“ smerom dole (zabraňuje vzostupu kyselín). Zmes nie je vhodná pri prekyslenosti „chladného typu“- tupá bolesť ktorá sa zlepšuje teplom a tlakom, návrat kyslých štiav, nie je pocit pálenia.
Ak je pozorované zhoršenie stavu v súvislosti s emóciami (napr. aj kašeľ) a nie je tam výrazný pocit pálenia, môže byť vhodná zmes 062 Jia Wei Xiao Yao Wan. Pre mužov je vhodnejší produkt 063 Chai Hu Shu Gan Wan.
Ak by bol kašeľ spojený s pocitom prekážky v krku ktorú sa nedá prehltnúť ani vykašľať tzv. “knedlík v krku“ mohla by pomôcť zmes 081 Spláchnutie slivkovej kôstky 

 
Užívanie bylinných zmesí odporúčam konzultovať so svojim lekárom.
Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Akné u dieťaťa
08.08.2023 09:35
Dobrý deň,
syn 13 rokov má akné po celej tvári, najviac okolo úst brada a čelo. Po chrbte a ramenách rúk má malinké pupáčiky, akoby výsyp - krupička.
Prosím aké výživové doplnky by mu mohli pomôcť? Ďakujem.

Dobrý deň,

v prípade akné by som odporúčala prípravok 011 Pätoro uhasení sopky (Wu Wei Xiao Du Wan).

Jedná sa o bylinnú receptúru s antimikrobiálnym účinkom. Protizápalové pôsobenie vykazuje aj navýšenie príjmu omega-3 mastných kyselín. Dôležitá je samozrejme úprava jedálnička. Výžive pri problémoch s akné je venovaný článok Výživa a akné.

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Strana 2 / 6
Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.