logo

ONLINE PORADŇA

Chceli by ste vedieť viac o genetických testoch, výžive, alebo výživových doplnkoch?
Neviete sa rozhodnúť, ktorý produkt z ponuky vitálnych húb, alebo bylinných zmesí tradičnej čínskej medicíny by bol pre Vás vhodný?
Opýtajte sa.

Poradňa sa týka len produktov a služieb z našej ponuky.
Nemôžeme poskytovať poradenstvo týkajúce sa výrobkov a služieb iných firiem, s ktorými nemáme skúsenosti.
Aký produkt doporučujete
25.05.2023 12:09
Na cievy čistenie a kôrnatenie?

Dobrý deň,

Pre podporu cievneho systému odporúčam MycoCholest. Pomáha udržať správnu hladinu cholesterolu a prospieva cievnemu systému vďaka obsahu monokolínu,  medicinálnej huby Shiitake, koenzýmu Q10 a rutínu. Rutín je silný antioxidant patriaci do skupiny flavonoidov. Má schopnosť zvyšovať pružnosť ciev. Koenzým Q10 významne prispieva k prevencii aterosklerózy (kôrnatenie tepien).

V prevencii aterosklerózy je veľmi dôležitá správna výživa. Ďalšie informácie nájdete v našom článku Zvýšený cholesterol a výživa. https://www.genovital.sk/clanok/146/zvyseny-cholesterol-a-vyziva.html

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Vseobecne
23.05.2023 16:06
Dobry den chcela by som sa opytat pred par dnami som presla crevnou chripkou a odvtedy sa neviem dostat do normalu som unavena vsetko mi robi problem musim si sadnut aby som mohla dalej pracovat ani spanok nepomoze mi k tomu a som podrazdena a ako by mi vsezko vadilo ak by som mohla poprosit o niaku liecbu alebo odpoved co dalej v tomto pripade dakujem pekne

Dobrý deň,

v období rekonvalescencie - po prekonaní ochorenia by som Vám odporúčala prípravok 191 Nu Ke Ba Zhen Wan–Náramok ôsmich perál.  Pre podráždenosť je vhodná zmes 061 Xiao Yao Wan–Voľnosť slobodného pútnika. Okrem týchto bylinných prípravkov by bolo vhodné doplniť probiotiká.

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Testy otcovstva
12.05.2023 08:03
Dobry den daju sa spravit aj priamo u vas testy otcovstva? Ci len objednat a doma?

Dobrý deň,

odbery robíme aj u nás v pondelky a utorky, na základe objednávky vopred.

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Golfový laket
30.04.2023 12:50
Dobrý deň viete mi poradiť výživový doplnok najlepšie guľôčky WAN na golfový lakeť a alkoholizmus? Vďaka za odpoveď.

Dobrý deň,

na regeneráciu preťažených šliach a svalov pri tzv. "golfovom lakti" by som Vám odporúčala prípravok 205 Húževnatosť bambusového výhonku. 

Čo sa týka podpory pri alkoholizme, tam by mohla byť nápomocná ušná akupresúra/akupunktúra v kombinácii s podporou psychológa.

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Pískanie v ušiach
14.04.2023 14:56
Pekný deň. Tabletky klasika ziaden ucinok na piskanie v usiach. Ako sa toho zbaviť poraďte klasika titinus . Poskodenie je po absolvovaní chemoterapie.

Dobrý deň,

na tinnitus najčastejšie spojený s vyšším vekom je z pohľadu tradičnej čínskej medicíny odporúčaný 184 ER LONG ZUO CI WAN - Tíšenie Mingských zvonovMnožstvo rád ako vytesniť tinnitus nájdete napr. v publikácii od autora Marcus Schwabbaur - Tinnitus (vydavateľstvo Kazda).

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Vitaminy
07.04.2023 20:45
Vitaminy na karpalny tunel. Mravcenie v prstoch na rukách.dakujem

Dobrý deň,

pri problémoch spojených so syndrómom karpálneho tunela odporúčam bylinnú zmes  205 JIN GU DIE SHANG WAN- HÚŽEVNATOST BAMBUSOVÉHO VÝHONKU.  Zlepšuje prekrvenie danej oblasti, podporuje  regeneráciu a pôsobí v prevencii zápalu. Vhodná by bola aj akupunktúra.

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Anna
25.03.2023 14:18
Dobrý den, mám dlhodobé ťažkosti. Boli má v oblasti žalúdka, a celá láva horná časť brucha, bolesť sa orientuje pod ľavým rebrom a často vyráža až pod lávu lopatku. Bolesť je intenzívnejšia po najedeni. Gastroskopia Ok, len zvýšená tvorba kyseliny v žalúdku. Sono brucha Ok.
Aké byliny by ste mi odporučili? Dakujem

Dobrý deň,

v prípade ak diagnostické vyšetrenia (gastroskopia, sono brucha) vylúčili zdravotný problém vrátane napr. pooperačných zrastov ktoré sa tiež môžu prejavovať bolesťou po jedle a ak bolesť nie je fixná a ostrá, mohli by Vám pomôcť prípravky:

064 Shu Gan Wan-Utíšenie veternej búrky  Zmes je odporúčaná v prípade ak je bolesť rozpínavá, môže postihovať oblasť brucha, žalúdka, môže sa prejavovať rozpínaním v podrebrí buď jednostranne, alebo obojstranne. Zmes podporuje činnosť žlčníka, pečene a pankreasu,  je vhodná pri zhoršenom trávení, nafukovaní, príznaky sa môžu zhoršovať pri strese, nervozite...

075 Bao He Wan-Tajomstvo mandarínovo . Zmes je odporúčaná ak je bolesť žalúdka tlaková, s pocitom "kameňov v žalúdku". Táto bylinná receptúra celkovo zlepšuje trávenie.

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Zápcha
06.03.2023 15:29
Dobrý deň,
chcela by som sa poradiť ohľadom zápchy. Nemám nadváhu ( 49kg/výška 1,60m) stravujem sa normálne. Snažím sa prijímať aj vlákninu aj dostatočne piť no neustále mám problém s vyprázdňovaním. Pocit nutkania je, ale ide to veľmi ťažko. Trochu začal problém s vonkajšími hemoroidmi. Možno by pomohlo niečo na prečistenie čriev/detoxikáciu.
Ďakujem.

Dobrý deň,

v prípade problému so zápchou odporúčam obmedziť konzumáciu polotovarov a priemyselne spracovaných potravín.
Racionálna strava ktorá má zabezpečiť správne fungovanie tráviaceho traktu musí obsahovať čerstvé nespracované potraviny s množstvom ovocia, zeleniny, orechov, semienok a klíčených potravín, ktoré obsahujú vysoké množstvo prospešných enzýmov, vitamínov, minerálov a vlákniny. Pre správnu peristaltiku čriev je vláknina nevyhnutná (min 25-35 g/deň)
Dôležitý je aj dostatočný príjem tekutín, t.j. 1,5 – 2l čistej nesladenej vody/deň.

Podporné účinky v prevencii zápchy majú napr. slivky, ďatle, figy, marhule, broskyne. Peristaltiku čriev podporuje aj odvar z ľanových semienok, ktorý zároveň regeneruje črevnú sliznicu. Odvar pripravíte päťminútovým varením 1 polievkovej lyžice ľanových semienok na pol litra vody.

Pri zápche môže pomôcť užívanie probiotík a fermentovaných potravín. Pre podporu črevnej peristaltiky je dôležitý pohyb.

Pozor na konzumáciu kávy. U väčšiny ľudí pôsobí ako preháňadlo, ale u niekoho môže naopak spôsobovať zápchu.

Z produktov tradičnej čínskej medicíny sa v prípade zápchy so suchou stolicou odporúča 091 Run Chang Wan. Bylinná zmes pôsobí na úpravu konzistencie stolice a zároveň na úpravu črevnej peristaltiky.

Z pohľadu tradičnej čínskej medicíny môže mať zápcha množstvo príčin, ktoré by bolo vhodné zistiť podrobnou TČM diagnostikou. Na základe osobnej konzultácie a TČM diagnostiky by Vám mohla byť odporúčaná aj individuálna bylinná zmes v podobe odvaru.

Ak by ste mali záujem o osobnú konzultáciu je možné sa objednať.

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Batoľatá
06.03.2023 08:00
Potrebovala by som niečo pre kojenca od 3m.na posilnenie imunity

Dobrý deň,

pre posilnenie imunity kojenca vo veku 3 mesiacov je najlepšie dojčenie. V tomto období nie je potrebné zaraďovať do stravy dieťata žiadne príkrmy, ani bylinky. Materské mlieko obsahuje všetky dôležité živiny pre vývoj imunitného systému dieťaťa. Dôležité je v tomto období zloženie stravy matky, čo znamená že je potrebné konzumovať dostatočné množstvo vitamínov, minerálov, antioxidantov. Odporúčam do stravy dojčiacej matky zaradiť napríklad čerstvé lisované šťavy, nezabúdať na orechy a semienka. Čo sa týka ovocia a zeleniny odporúčam druhy ktoré sa prirodzene vyskytujú v našich zemepisných šírkach, ideálne zo záhrady, alebo od pestovateľa v bio kvalite. Dôležitý je aj dostatočný príjem omega-3 mastných kyselín. Zdrojom omega-3 mastných kyselín sú napr. tučné ryby, konopné, ľanové alebo chia semienka. Omega-3 mastné kyseliny sú potrebné pre správny vývoj nervovej sústavy dieťaťa.

Pre doplnenie pitného režimu u detí je vhodná kojenecká voda.

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

rosacea
15.02.2023 16:31
aký produkt z tcm je vhodný na rosaceu

Dobrý deň,

v prípade rosacei sú odporúčané individuálne bylinné receptúry ktoré sú navrhnuté na základe konkrétnych prejavov ochorenia. Odporúčam Vám konzultáciu u terapeuta tradičnej čínskej medicíny. Ak by ste mali záujem o konzultáciu na našom pracovisku môžete sa objednať  prostredníctvom kontaktného formulára, mailom, alebo telefonicky. 

Odpovedal: RNDr. Judita Vašková

Strana 3 / 6
Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.