logo

Puding s croissantom

Puding s croissantom - námet na chutný zákusok alebo na sladké raňajky.

Puding s croissantom

Použité suroviny


- 5 ks croissantov – nemusia byť čerstvé, naopak
- 4 dcl šľahačkovej smotany
- 3 vajíčka
- kôra z pomaranča, nastrúhaná
- lyžička škorice alebo nastrúhaného muškátového orieška
- pár kvapiek vanilkovej esencie/ vanilkový lusk
- 3 polievkové lyžice hnedého cukru/ medu/ javorového sirupu – každý nech si pridá podľa toho, ako sladký pokrm chce
- čerstvé ovocie aké kto má rád


Postup prípravy


Zmiešame smotanu, vajíčka, cukor, kôru z bio pomaranča, škoricu, prípadne muškátový oriešok a vanilkovú esenciu. Je možné pripraviť puding bez škorice a orieška, len s vanilkovým luskom.
Croissanty nakrájame tak, že odrežeme konce a striedku nakrájame na tenké plátky. Do menšej zapekacej misky ukladáme nakrájané plátky croissantov vedľa seba, na nich položíme odkrojené konce croissantov tak, aby smerovali hore. Opatrne medzi croissanty vlejeme pripravenú zmes. Necháme cca 15 minút stáť, aby sa tekutina vstrebala. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 C 30 – 35 minút. Po upečení pridáme čerstvé ovocie, môžeme ešte nechať zapiecť 5 minút, alebo servírovať ihneď.

Ak máme radi sladšie jedlo, môžeme ho na tanieri poliať javorovým sirupom, prípadne medom.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.