logo

Zeleninová polievka s cestovinou

Chutná a nutrične vyvážená zeleninová polievka ktorá svojou chuťou nikdy nesklame.

Zeleninová polievka s cestovinou

Použité suroviny


- Mrkva nakrájaná na menšie kúsky
- Cuketa nakrájaná na menšie kúsky
- Cibuľa nakrájaná na drobno
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- Bobkový list
- Čerstvý tymián, petržlenová vňať, bazalka
- Zeleninový vývar ¾ l
- Tofu – nemusí byť
- Veľmi kvalitné cestoviny, farebné, dekoratívne, s vysokým obsahom proteínu
- Ghee alebo lyžica olivového oleja

Postup prípravy


V hrnci rozohrejeme ghee alebo olivový olej a mierne opekáme cibuľku. Pridáme pretlačený cesnak, minútku opekáme – nesmie zhnednúť, pridáme paradajkový pretlak, necháme ho prehriať a potom pridáme mrkvu, cuketu, zalejeme cca 3/4 l zeleninového vývaru. Do polievky vložíme bobkový list a varíme na miernom ohni cca 15 minút. Cestoviny pridávame ako posledné, varíme v polievke podľa toho, koľko je uvedené na obale, ale pozor! Odrátajte cca 2 minúty, aby boli al dente, ak polievku nebudete podávať ihneď, lebo cestoviny výrazne zmäknú. Je možné pripraviť ich aj extra a dať do polievky dodatočne, ale nebudú mať tak dobrú chuť.

Do polievky môžeme ešte pridať opečené údené tofu. Nakoniec primiešame nakrájané bylinky, môžeme servírovať s nastrúhaným parmezánom a na tanieri dochutiť pár kvapkami olivového oleja.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.