Rýchle kuracie prsia s hríbikmi
Námet na chutný a rýchly obed alebo večeru.
Použité suroviny
- Kuracie prsia nakrájané alebo naklepané na tenké plátky
- 5 strúčikov cesnaku nakrájaných na pozdĺžne plátky
- Pár lístkov čerstvej šalvie
- Čerstvé alebo mrazené lesné huby, hríbiky
- Tymián, petržlenová vňať
- 2 dcl bieleho suchého vína
- Mletá červená paprika, čierne korenie, soľ, granulovaný cesnak
- Ghee – cca 2 lyžice
Postup prípravy
Huby nakrájame na tenké plátky, ak sú mrazené necháme rozmraziť predom. Kuracie prsia posolíme, posypeme paprikou, čiernym korením a granulovaným cesnakom.
Na panvici rozpustíme ghee, narýchlo opečieme cesnak, vyberieme a dáme stranou. V tomto výpeku opekáme kuracie prsia cca 3 minúty z každej strany. Pridáme huby, opečený cesnak, podlejeme bielym vínom a necháme variť cca 10 minút. Huby musia byť nakrájané na tenko, aby sa uvarili. Ak by sme použili sušené huby musíme ich deň predom namočiť a potom minimálne 20 minút variť ešte predtým ako ich dáme ku kuracím prsiam. Čerstvé, prípadne mrazené huby nevyžadujú tak dlhú prípravu.
Nakoniec pridáme bylinky a podávame s obľúbenou prílohou. Kto nechce použiť víno, môže ho nahradiť kuracím vývarom.
Pre viac receptov alebo článkov z oblasti zdravia kliknite na náš BLOG.
Autor receptu a foto: Biľová Danka