logo

Mango šalát s fetou a granátovým jablkom

Na tento recept potrebujeme veľmi zrelé a sladké mango. Uprednostnila by som mango so žlto – oranžovou, prípadne červeno-zelenou šupkou, pred čisto zelenou.

Mango šalát

Použité suroviny


- 1 zrelé mango
- ½ granátového jablka
- Rukola
- Feta


Zálievka


- Šťava a nastrúhaná kôra z polovice limety
- Lyžička javorového sirupu
- Mak alebo sezamové semienko na posypanie

Postup prípravy


Na tento recept potrebujeme veľmi zrelé a sladké mango. Uprednostnila by som mango so žlto – oranžovou, prípadne červeno-zelenou šupkou, pred čisto zelenou. Rozdiel v sladkosti a chuti je veľmi výrazný.
Mango zbavíme šupky a nakrájame ho ako máme radi. Pridáme čerstvú rukolu, posypeme rozdrobenou fetou a semienkami z polovice granátového jablka.
Zmiešame šťavu a kôru z limety s javorovým sirupom a polejeme. Posypeme makom alebo sezamom.
Tento šalát je výrazný sám o sebe. Snúbi sa v ňom kyslosť, sladkosť aj slanosť, preto zálievku môžeme vynechať, každopádne limetka dodá mangu exotický dotyk. Ak nemáme limetu, nepoužijeme žiadnu zálievku. Rozhodne limetu nenahradzujeme citrónom, jeho kyslosť by zničila chuť šalátu.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.