logo

Miš-maš šalát s baklažánom, fetou a cícerom

Zaujímavý šalát, odporúčam vyskúšať. Šalát je dosť sýty, odporúčam podávať ho ako hlavné jedlo.

Miš-maš šalát s baklažánom, fetou a cícerom

Použité suroviny


- Baklažán
- Sušené paradajky
- Čerstvé cherry paradajky
- Cícer
- Mäkká hruška
- Údené tofu
- Feta alebo niva
- Olivový olej
- Sušený tymián
- Čierne korenie
- Soľ

Zálievka


- Lyžica panenského olivového oleja
- Lyžica tahini pasty
- Šťava z polovice citróna
- Polovica pretlačeného strúčinku
- Lyžica medu alebo javorového sirupu
- Soľ, čierne korenie
- Pár kvapiek sezamového oleja


Postup prípravy


Baklažán nakrájame na plátky, posolíme a necháme pol hodiny „vypotiť“. Medzitým rozohrejeme rúru na 190 stupňov. Baklažán zľahka potrieme olivovým olejom, posypeme čiernym korením a sušeným tymiánom a necháme piecť cca 15 minút. Môžeme ho dať upiecť aj do air fryera, akurát tu pozor na čas.
Medzitým nakrájíme všetky suroviny, syr rozdrobíme. Zmiešame ingrediencie na zálievku, ktorou zalejeme teplý baklažán zmiešaný so zeleninou a ovocím. Posypeme rozdrobený syrom, makom, prípadne sezamom. Šalát je dosť sýty, odporúčam podávať ho ako hlavné jedlo.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.