Miš-maš šalát s baklažánom, fetou a cícerom
Zaujímavý šalát, odporúčam vyskúšať. Šalát je dosť sýty, odporúčam podávať ho ako hlavné jedlo.
Použité suroviny
- Baklažán
- Sušené paradajky
- Čerstvé cherry paradajky
- Cícer
- Mäkká hruška
- Údené tofu
- Feta alebo niva
- Olivový olej
- Sušený tymián
- Čierne korenie
- Soľ
Zálievka
- Lyžica panenského olivového oleja
- Lyžica tahini pasty
- Šťava z polovice citróna
- Polovica pretlačeného strúčinku
- Lyžica medu alebo javorového sirupu
- Soľ, čierne korenie
- Pár kvapiek sezamového oleja
Postup prípravy
Baklažán nakrájame na plátky, posolíme a necháme pol hodiny „vypotiť“. Medzitým rozohrejeme rúru na 190 stupňov. Baklažán zľahka potrieme olivovým olejom, posypeme čiernym korením a sušeným tymiánom a necháme piecť cca 15 minút. Môžeme ho dať upiecť aj do air fryera, akurát tu pozor na čas.
Medzitým nakrájíme všetky suroviny, syr rozdrobíme. Zmiešame ingrediencie na zálievku, ktorou zalejeme teplý baklažán zmiešaný so zeleninou a ovocím. Posypeme rozdrobený syrom, makom, prípadne sezamom. Šalát je dosť sýty, odporúčam podávať ho ako hlavné jedlo.
Ďalšie zaujímavé recepty nájdete v našom BLOGu.
Autor receptu a foto: Biľová Danka