logo

Crostini s prosciutto a ovocím

V recepte bola použitá mozzarella, aj keď kozí syr lepšia, zdravšia a chuťovo výraznejšia alternatíva.

Crostini s prosciutto a ovocím

Použité suroviny


- Ciabatta
- 2 balenia Prosciutta
- Nektarinka
- Mozzarella alebo kozí syr
- Olivový olej
- Tymián čerstvý
- Čerstvá figa
- Pesto zo sušených paradajok
- Zelený „lyofylizovaný kampotský pepř“ alebo čierne korenie

Postup prípravy


Rúru predohrejeme na 200 C. Ciabattu nakrájame na plátky, postriekame olejom a posypeme čerstvým tymiánom. Dáme na plech. Medzi plátky ciabatty poukladáme plátky prosciutta z jedného balenia.
Ciabattu s prosciuttom pečieme 10-12 minút, je hotová keď bude chytať zlatavú farbu a prosciutto je trochu pripečené. Spoločným pečením ciabatty a prosciutta sa krásne pretnú chute, ciabatta dostane údený nádych.
Opečenú ciabbattu zľahka potrieme pestom a zdobíme opečeným i čerstvým prosciuttom, syrom, nektarinkami, figami. Posypeme čerstvým tymiánom, okoreníme a podávame.

Ovocia stačí málo, na crostini sa toho veľa nevojde, kombinácia ovocia, syra a prosciutta je vynikajúca.
Ak sa nebojíte odvážnějších chutí, je možné pokvapkať medom.

V recepte som použila zelený lyofylizovaný pepř, jedná sa o vysoko kvalitné korenie, ktoré je už osolené a pred podávaním sa drtí v mažiari.
V tomto recepte bola použitá mozzarella, pretože som crostini pripravovala pre rodinu, ktorá bohužiaľ neholduje koziemu syru. Každopádne, za mňa je kozí syr lepšia, zdravšia a chuťovo výraznejšia alternatíva.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.