logo

Cuketové involtini s fetou

Chutné cuketové involtini s fetou plné vitamínov a antioxidantov vhodné ako ľahký obed alebo večera.

Cuketové involtini

Použité suroviny

- 1 dlhšia cuketa
- 150 gr feta syr, nakrájaný na kocky
- olivový olej
- soľ, čierne korenie
- petržlenová vňať nasekaná nadrobno
- nastrúhaná kôra a šťava z citrónu
- špajle


Postup prípravy


Cuketu pomocou mandolíny opatrne nakrájíme na tenké pozdĺžne plátky, na ktoré dáme fetu a zrolujeme. Na jednu špajlu napichneme tri cuketové rolky. Špízy opečieme na rozohriatom olivovom oleji z oboch strán na silnejšom ohni, necelú minútu z každej strany (feta by sa nemala rozpiecť).
Olivový olej zmiešame so soľou, čiernym korením, petržlenovou vňaťou, citrónovou šťavou a nastrúhanou kôrou. Omáčkou polejeme involtini a podávame. Toto jedlo je veľmi variabilné, môžeme ho podávať samostatne ako ľahkú večeru, so zeleninovým šalátom, prípadne ako prílohu k pečenému mäsu, alebo len k dobrému opečenému chlebíku.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.