Vegetariánsky bezlepkový tanier - pečený karfiol s hokkaidó a pikantnou červenou šošovicou
Recept vhodný pre vegetariánov aj pri bezlepkovej diéte...
Použité suroviny
- Karfiol
- Červená šošovica
- Hokkaidó
- Cesnak 3 strúčiky
- Cibuľa ½
- Cesnak granulovaný 3 lyžice
- Kukuričná bezlepková strúhanka 2-3 hrste
- Strúhaný parmezán 1 hrsť
- Údená červená paprika 1 lyžica
- Mleté čierne korenie
- Barbecue omáčka 2 – 3 lyžice
- Olivový olej
- Čerstvý zázvor
- Kari korenie 2 lyžice
- Kurkuma 1 lyžička
- Paradajka 1 ks
- Hrsť sušených byliniek
- Soľ
Postup prípravy
Karfiol
Pripravíme si zmes zo strúhanky, granulovaného cesnaku, parmezánu, mletej červenej papriky, soli, čierneho korenia. Pripravíme si zmes z barbecue omáčky, jedného pretlačeného strúčiku cesnaku, lyžice oleja. Papier na pečenie zľahka potrieme olejom, nasypeme naň strúhankovú zmes. Karfiol nakrájame priečne na cca 2 cm plátky, ktoré poukladáme na strúhankovú zmes, pritlačíme. Vrchnú časť karfiolu potrieme barbecue zmesou. Pečieme na 190 stupňov 20 – 25 minút.
Hokkaidó
Tekvicu dobre umyjeme, nakrájame na plátky, alebo štvorčeky, poukladáme na papier na pečenie. Potrieme olivovým olejom, osolíme, posypeme granulovaným cesnakom, sušenými bylinkami, osolíme, okoreníme. Pečieme na 200 stupňov cca 20 minút. Po upečení môžeme pokvapkať balzamikovou redukciou.
Autor receptu a foto: Biľová Danka