logo

Gratinovaná červená kapusta s tekvicou Hokkaidó

Chutný recept vhodný pre vegetariánov a tiež pri bezlepkovej diéte...

Gratinovaná červená kapusta s tekvicou Hokkaidó

Použité suroviny

-        Červená kapusta čerstvá

-        Tekvica hokkaidó

-        Olivový olej

-        Kukuričná strúhanka bezlepková 2 - 3 hrste

-        Strúhaný parmezán alebo grana padano 1 hrsť

-        Cesnak pretlačený 2 strúčiky

-        Soľ, čierne korenie

-        Bylinky podľa chute

 

Postup prípravy

Červenú kapustu nakrájame na väčšie plátky, tekvicu na mesiačiky alebo štvorčeky. V miske ich zmiešame s olivovým olejom.

Do druhej misky dáme strúhanku s parmezánom, cesnakom, bylinkami, soľou a čiernym korením. Do zmesi vkladáme postupne kapustu, tekvicu a obaľujeme. Zelenina bude zmesou obalená len zľahka, je to v poriadku, nechceme  klasický trojobal.

Papier na pečenie zľahka potrieme olejom, poukladáme obalenú zeleninu, dosypeme strúhankovú zmes, ktorá zostala v miske a postriekame olejom, trošku dosolíme. Necháme piecť na 180 cca 20 minút. Ak kapusta trochu zhnedne, nevadí, bude chrumkavá, ale pozor nesmie sa spáliť. Táto príloha je vhodná ako príloha k mäsu, pripravujeme ju tesne pred konzumáciou. Nie je vhodná na ohrievanie, najchutnejšia je hneď po upečení. Môžeme ju ešte ochutiť čerstvým mletým čiernym korením.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.