logo

Treska s kapari a pečeným cesnakom

Chutná treska-recept vhodný pri bezlepkovej diéte...

Tmavá treska, zemiakové pyré, kapary

Použité suroviny

-        Čerstvá tmavá treska

-        Cesnak-5 strúčikov

-        Ghee  3-4 lyžice

-        Zeleninový vývar 1-1,5 dcl

-        Kapari

-        Soľ, čierne korenie, tymián

-        Panenský olivový olej na dochutenie

 

Postup prípravy

Tresku osolíme, ochutíme čiernym korením a tymiánom.  Cesnak nakrájame na plátky, opečieme na ghee, vyberieme a dáme vedľa na tanier. Ochutenú tresku restujeme vo výpeku z každej strany 3-4 minúty, podľa veľkosti. Pridáme horúci vývar, kapari, prehrejeme a ihneď podávame so zemiakovou kašou. Dochutíme mletým čiernym korením, môžeme pridať lyžicu panenského olivového oleja, posypeme pečenými cesnakovými plátkami.

Výborne sa k tomu hodí čerstvá rukola, ktorú môžeme dať priamo na tresku.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

 

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.