Treska s kapari a pečeným cesnakom
Chutná treska-recept vhodný pri bezlepkovej diéte...
Použité suroviny
- Čerstvá tmavá treska
- Cesnak-5 strúčikov
- Ghee 3-4 lyžice
- Zeleninový vývar 1-1,5 dcl
- Kapari
- Soľ, čierne korenie, tymián
- Panenský olivový olej na dochutenie
Postup prípravy
Tresku osolíme, ochutíme čiernym korením a tymiánom. Cesnak nakrájame na plátky, opečieme na ghee, vyberieme a dáme vedľa na tanier. Ochutenú tresku restujeme vo výpeku z každej strany 3-4 minúty, podľa veľkosti. Pridáme horúci vývar, kapari, prehrejeme a ihneď podávame so zemiakovou kašou. Dochutíme mletým čiernym korením, môžeme pridať lyžicu panenského olivového oleja, posypeme pečenými cesnakovými plátkami.
Výborne sa k tomu hodí čerstvá rukola, ktorú môžeme dať priamo na tresku.
Autor receptu a foto: Biľová Danka