logo

Plnené kuracie prsia so sušenými paradajkami a bazalkou, obaľované v schwarzwaldskej šunke

Vynikajúce kuracie prsia v kombinácii so sušenými paradajkami, bazalkou a schwarzwaldskou šunkou...

Plnené kuracie prsia so sušenými paradajkami a  bazalkou, obaľované v schwarzwaldskej šunke

Použité suroviny

-        Kuracie prsia

-        Sušené paradajky v oleji

-        Čerstvá bazalka

-        Plátky schwarzwaldskej šunky

-        Soľ, čierne korenie

-        Mrazený hrášok

-        Čerstvá mäta

-        Ghee, prípadne olivový olej – 1 lyžica

-        Lyžička čerstvej citrónovej šťavy

 

Postup prípravy

Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme. Dáme na ne listy bazalky, sušené paradajky a zrolujeme. Obalíme v plátkoch schwarzwaldskej šunky, zaistíme špáradlami. Vložíme do pekáča, podlejeme 1 dcl vody a pečieme v rúre 25 – 30 minút na 180 st. Po upečení necháme 5 minút odpočinúť.  Hrášok rýchle rozmrazíme v horúcej vode, dáme do mixéra spolu s nasekanou mätou, bazalkou, citrónovou šťavou, štipkou soli a rozpusteným ghee/olivovým olejom. Vymixujeme  do hladka. Ak je hmota tuhá, pridáme trochu vriacej vody. Servírujeme k mäsku. V recepte je naviac použitá čierna ryža, ktorú môžeme nahradiť quinoou. Skvele sa hodí aj grilovaná cibuľka.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove.  Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.