logo

Plnené kuracie prsia so sušenými paradajkami a bazalkou, obaľované v schwarzwaldskej šunke

Vynikajúce kuracie prsia v kombinácii so sušenými paradajkami, bazalkou a schwarzwaldskou šunkou...

Plnené kuracie prsia so sušenými paradajkami a  bazalkou, obaľované v schwarzwaldskej šunke

Použité suroviny

-        Kuracie prsia
-        Sušené paradajky v oleji
-        Čerstvá bazalka
-        Plátky schwarzwaldskej šunky
-        Soľ, čierne korenie
-        Mrazený hrášok
-        Čerstvá mäta
-        Ghee, prípadne olivový olej – 1 lyžica
-        Lyžička čerstvej citrónovej šťavy

 

Postup prípravy

Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme. Dáme na ne listy bazalky, sušené paradajky a zrolujeme. Obalíme v plátkoch schwarzwaldskej šunky, zaistíme špáradlami. Vložíme do pekáča, podlejeme 1 dcl vody a pečieme v rúre 25 – 30 minút na 180 st. Po upečení necháme 5 minút odpočinúť.  Hrášok rýchle rozmrazíme v horúcej vode, dáme do mixéra spolu s nasekanou mätou, bazalkou, citrónovou šťavou, štipkou soli a rozpusteným ghee/olivovým olejom. Vymixujeme  do hladka. Ak je hmota tuhá, pridáme trochu vriacej vody. Servírujeme k mäsku. V recepte je naviac použitá čierna ryža, ktorú môžeme nahradiť quinoou. Skvele sa hodí aj grilovaná cibuľka.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.