Plnené kuracie prsia so sušenými paradajkami a bazalkou, obaľované v schwarzwaldskej šunke
Vynikajúce kuracie prsia v kombinácii so sušenými paradajkami, bazalkou a schwarzwaldskou šunkou...
Použité suroviny
- Kuracie prsia
- Sušené paradajky v oleji
- Čerstvá bazalka
- Plátky schwarzwaldskej šunky
- Soľ, čierne korenie
- Mrazený hrášok
- Čerstvá mäta
- Ghee, prípadne olivový olej – 1 lyžica
- Lyžička čerstvej citrónovej šťavy
Postup prípravy
Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme. Dáme na ne listy bazalky, sušené paradajky a zrolujeme. Obalíme v plátkoch schwarzwaldskej šunky, zaistíme špáradlami. Vložíme do pekáča, podlejeme 1 dcl vody a pečieme v rúre 25 – 30 minút na 180 st. Po upečení necháme 5 minút odpočinúť. Hrášok rýchle rozmrazíme v horúcej vode, dáme do mixéra spolu s nasekanou mätou, bazalkou, citrónovou šťavou, štipkou soli a rozpusteným ghee/olivovým olejom. Vymixujeme do hladka. Ak je hmota tuhá, pridáme trochu vriacej vody. Servírujeme k mäsku. V recepte je naviac použitá čierna ryža, ktorú môžeme nahradiť quinoou. Skvele sa hodí aj grilovaná cibuľka.
Autor receptu a foto: Biľová Danka