Kadidlovník pílovitý (Boswellia serrata) je exotický strom patriaci do čeľade Burseraceae. Poskytuje živicu-kadidlo (olibanum). Živica je známa hlavne kvôli svojej charakteristickej vôni. Obsahuje silice, sacharidy, ale hlavne boswellové kyseliny, ktoré sú zodpovedné za protizápalové účinky.
Už naše babičky vravievali „ Jedzte mrkvu, budete mať dobrý zrak“. A mali pravdu. Karotenoidy chránia zrak pred škodlivým slnečným UV žiarením a voľnými radikálmi.
ŽENŠEN je známy ako tonikum a adaptogén. Je častý v bylinných zmesiach tradičnej čínskej medicíny. V bylinkárstve sa využíva hlavne koreň, ktorý obsahuje cenné ginsenosidy (panaxosidy), polysacharidy, silice, peptidy, vitamíny, aminokyseliny, flavonoidy a minerálne látky.
Predispozícia k tvorbe akné je daná geneticky. Okrem genetiky sa na rozvoji podieľajú aj epigenetické faktory a vplyv prostredia. Intenzitu prejavov akné vieme do značnej miery ovplyvniť aj správnym zložením stravy.
Mnohé zo známych, ale aj menej známych húb majú potvrdené priaznivé účinky pre ľudský organizmus. V tejto súvislosti sú často spomínané niektoré druhy húb pôvodom z Ázie napr. (SHIITAKE, REISHI, CORDYCEPS). Tieto druhy húb sú vysoko cenené pre svoju schopnosť podporovať imunitný systém.
Zlatovka previslá / Forsythia suspenza / je známa hlavne ako okrasná drevina. Možno menej známa informácia je, že zlatovka previslá sa používa aj ako liečivá rastlina...
Kyselina listová je známa aj pod označením vitamín B9. Zvýšená potreba kyseliny listovej je v období tehotenstva. Je nevyhnutná pre správne delenie buniek a tým pre správny vývoj bábätka. Dostatočný príjem kyseliny listovej je dôležitý pre normálnu krvotvorbu.
Vysoký krvný tlak patrí v súčasnosti medzi najčastejšie ochorenia. Zvýšenie krvného tlaku je vo významnej miere ovplyvňované nesprávnou životosprávou a každodenným stresom...
Jeseň je tu a s ňou aj zmeny počasia – kratšie a chladnejšie dni, menej slnečných lúčov, viac daždivých a veterných dní. To všetko v nemalej miere ovplyvňuje ľudský organizmus. Ako sa na tieto zmeny pripraviť? Ako posilniť imunitu? Na ktoré vitamíny, bylinky a huby by sa nemalo zabúdať?
Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.
Tento web používa cookies
Tieto webové stránky ukladajú v súlade so zákonmi na vaše zariadenie súbory,
všeobecne nazývané cookies. Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.
Tieto súbory cookie sú nevyhnutné pre prevádzku našich služieb a nemožno ich vypnúť.
Zvyčajne sa nastavujú iba v reakcii na naše akcie, ako je napríklad vytvorenie účtu alebo uloženie zoznamu želaní na neskôr.
Tieto súbory cookie nám umožňujú počítať návštevy a prevádzku, aby sme mali prehľad o tom, ktoré stránky sú najobľúbenejšie a ako sa na našom webe návštevníci pohybujú.
Všetky informácie, ktoré tieto súbory cookies zhromažďujú sú agregované, a teda anonymné.
Ak príjmete marketingové súbory cookie, dávate nám súhlas umiestniť do vášho zariadenia cookies, ktoré vám poskytnú relevantný obsah zodpovedajúci vašim záujmom.
Tito súbory môžu byť nastavené nami alebo našimi reklamnými partnermi prostredníctvom našich stránok.
Ich účelom je vytvoriť profil vašich záujmov a zobrazovať vám relevantný obsah na našich webových stránkach aj na webových stránkach tretích strán.