logo

Blog

Tuniak so zeleninovou oblohou

Zdroj plnohodnotných bielkovín a zdravých tukov. Nízky obsah sacharidov. Množstvo vitamínov a minerálov.
čítaj viac

Pstruh so zemiakovo – karotkovým pyré a hubovou omáčkou

Pstruh dúhový - patrí medzi stredne tučné sladkovodné ryby. Obsahuje zdraviu prospešné omega – 3 mastné kyseliny.
čítaj viac

Jujuba v bylinkárstve aj v kuchyni

Plody a semená jujuby sú súčasťou mnohých bylinných receptúr tradičnej čínskej medicíny. Plody sú známe aj v gastronómii pod názvom „čínske, alebo červené ďatle“.
čítaj viac

Bylinné zmesi tradičnej čínskej medicíny a ich formy

Bylinky tradičnej čínskej medicíny vo forme odvaru, san, wan, pian... O aké formy spracovania bylín sa jedná a ako sa v tom vyznať?
čítaj viac

Goji pre krásu a vitalitu

Kustovnica čínska (Lycium chinense), čínsky Gou Qi Zi u nás známa pod názvom Goji je vo svete stále populárnejšia ako zdroj veľkého množstva zdraviu prospešných vitamínov a minerálov.
čítaj viac

Púpava a jej účinky

Púpava a jej využitie nielen v našom bylinkárstve. Púpava je súčasťou mnohých bylinných receptúr v tradičnej čínskej medicíne...
čítaj viac

Angelika čínska – stručne z pohľadu moderných poznatkov

Angelika čínska (Angelica sinensis) patrí medzi najdôležitejšie bylinky tradičnej čínskej medicíny...
čítaj viac

Schizandra čínska – stručne z pohľadu moderných poznatkov

Plody /Fructus Schisandrae / obsahujú množstvo biologicky aktívnych látok, ktoré majú adaptogénne účinky...
čítaj viac

PLNÝ ŽALÚDOK PO ŤAŽKOM JEDLE? AKO SI PORADIŤ?

Aj Vám sa občas stane, že porušíte zásady správne výživy? Cítite, že ste dali zabrať Vášmu tráveniu a chcete sa z tohto stavu rýchlo dostať? Čo v takomto prípade odporúča tradičná čínska medicína?
čítaj viac

Vitálne huby vo forme extraktu - Čo by sme o nich mali vedieť?

Stále častejšie sa stretávame s ponukou vitálnych húb vo forme výživových doplnkov vo forme extraktu. O čo presne sa jedná a aké sú benefity týchto výrobkov?
čítaj viac

Klíčenie semien – ako na to?

Výhodou klíčenia je ľahšia straviteľnosť a výrazné navýšenie množstva živín pozitívne ovplyvňujúcich naše zdravie.
čítaj viac

Kurkuma nielen v kuchyni

Tradične sa kurkuma využíva najmä v gastronómii, ale má svoje nezastupiteľné miesto v ajurvéde a čínskej medicíne. Stále väčšiu pozornosť jej venuje moderná veda
čítaj viac
Strana 8 / 8
| Blog
Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.