Chladné počasie a kratšie dni prispievajú k zvýšenej náchylnosti na prechladnutie, chrípku a ďalšie infekcie. Preto je podpora imunity v tomto období mimoriadne dôležitá. Tu sú overené tipy, ako podporiť imunitu prirodzene a efektívne.
Horčík (magnézium) je jedným z najdôležitejších minerálov v ľudskom organizme. Horčík sa podieľa na množstve biochemických reakcií. Pomáha regulovať svalovú a nervovú činnosť, udržiavať zdravie kostí, stabilizovať srdcový rytmus. Napriek jeho významu sa často stretávame s jeho nedostatkom.
Chronická únava je stav charakterizovaný pretrvávajúcim pocitom únavy a vyčerpania, ktorý nie je zmiernený odpočinkom a môže výrazne ovplyvniť kvalitu každodenného života.
Ochorenie cukrovka sa nachádza na vrchole rebríčka najčastejších, najzávažnejších a ekonomicky najnáročnejších chronických chorôb na celom svete. Je nevyliečiteľná a i keď ovplyvňuje každodenný život chorého, jej samotný priebeh a prognóza je nami do veľkej miery ovplyvniteľná.
Kadidlovník pílovitý (Boswellia serrata) je exotický strom patriaci do čeľade Burseraceae. Poskytuje živicu-kadidlo (olibanum). Živica je známa hlavne kvôli svojej charakteristickej vôni. Obsahuje silice, sacharidy, ale hlavne boswellové kyseliny, ktoré sú zodpovedné za protizápalové účinky.
Fialky sú nežné kvietky ktoré priťahujú pozornosť svojou krásou a jemnou vôňou. Poznáme veľa druhov fialiek, ale asi najznámejšie sú fialka trojfarebná (Viola tricolor), fialka voňavá (Viola odorata), fialka roľná (Viola arvensis). V tradičnej čínskej medicíne je známa fialka tokijská (Viola yedoensis). Jej čínsky názov je Zi Hua Di Ding.
Jedná sa o nenáročnú rastlinu z čeľade bôbovitých (Fabaceae), pochádzajúcu z Číny a Mongolska. Koreň rastliny je tísíce rokov využívaný v tradičnom bylinkárstve a je súčasťou množstva receptúr patriacich k zlatému pokladu tradičnej čínskej medicíny.
Už naše babičky vravievali „ Jedzte mrkvu, budete mať dobrý zrak“. A mali pravdu. Karotenoidy chránia zrak pred škodlivým slnečným UV žiarením a voľnými radikálmi.
ŽENŠEN je známy ako tonikum a adaptogén. Je častý v bylinných zmesiach tradičnej čínskej medicíny. V bylinkárstve sa využíva hlavne koreň, ktorý obsahuje cenné ginsenosidy (panaxosidy), polysacharidy, silice, peptidy, vitamíny, aminokyseliny, flavonoidy a minerálne látky.
Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.
Nastavenie súborov cookie
Na našej webovej stránke používame rôzne typy súborov cookie na zlepšenie vášho zážitku a poskytovanie personalizovaného obsahu. Vyberte si, ktoré typy súborov cookie chcete povoliť.
Tieto súbory cookie sú potrebné pre správne fungovanie našej stránky. Umožňujú základné funkcie, ako je bezpečná autentifikácia alebo ukladanie preferencií ochrany osobných údajov. Bez týchto cookies by stránka nefungovala správne.
Tieto cookies nám umožňujú zhromažďovať anonymné údaje o tom, ako používatelia interagujú s našou stránkou. Používame ich na meranie návštevnosti, identifikáciu najobľúbenejších častí stránky a zlepšovanie celkového výkonu. Bez vášho súhlasu nebudú analytické cookies nastavené.
Tieto súbory cookie sú používané na zobrazovanie personalizovaných reklám na základe vašich záujmov. Naši reklamní partneri môžu použiť tieto cookies na vytváranie profilu vašich záujmov a poskytovanie relevantného obsahu. Ak ich odmietnete, budete dostávať menej cielené reklamy.