TOFU S MANGOM

Suroviny pre 3 osoby:  

Tofu - 180 g

Ghí - 1 polievková lyžica

Cibuľa - 150 g

Mango - 300 g

Kokosové mlieko 90% - 200 ml

Sójová omáčka – podľa chuti

soľ – podľa chuti

 

Príloha – ryža

 

Postup prípravy:

Cibuľu nakrájame na kocky a na panvici opražíme do sklovita. Pražíme na ghí. Pridáme na kocky nakrájené tofu a opražíme. Všetko zalejeme kokosovým mliekom a krátko podusíme. Na koniec pridáme na plátky nakrájané mango a ešte chvíľu dusíme. Dochutíme sójovou omáčkou.

Podávame s dusenou ryžou.

 

Energetická hodnota pre 1 osobu bez ryže - 287 g - 320 kcal

bielkoviny 9,7 g

sacharidy 26 g

tuky 19,3 g

vláknina 4,3 g

 

Ryža basmati natural – 100 g – 375,50 kcal

bielkoviny – 7,9 g

sacharidy – 77,9 g

tuky – 2,90 g

vláknina – 4,50 g

 

Tofu - je vyrábané zo sóje. Patrí medzi tradičné pokrmy čínskej kuchyne. Obsahuje významné množstvo vápnika, draslíka a horčíka. Má nízky glykemický index.

 

Mango – pochádza z juhovýchodnej Ázie. Obsahuje veľké množstvo draslíka a β- karoténu. Karotenoidy sú silné antioxidanty a sú zodpovedné za oranžové sfarbenie dužiny plodu. Chránia našu pokožku a zrak pred škodlivým slnečným UV žiarením a voľnými radikálmi. Je tiež zdrojom vitamínu C, K, vápnika, fosforu a horčíka. Má nízky glykemický index.

 

Cibuľa – má protizápalové účinky, pôsobí antibakteriálne a antivírusovo. Obsahuje flavonoid kvercetín, ktorý je silným antioxidantom. Má prospešné účinky pri chronických ochoreniach srdca, astme a má protirakovinové účinky.

 

Ryža basmati - je populárna a pestovaná hlavne v Indii a Pakistane. Je zdrojom horčíka. Glykemický index je na strednej hodnote.

Používaním stránok prevádzkovateľa Genovital s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.