Chipsy z hlivy ustricovej a zeleninový šalát
Recept z hlivy ustricovej vhodný aj pre vegetariánov...
Použité suroviny
· hliva ustricová
· olivový olej
· soľ, olivový olej, čierne korenie
· červená kapusta
· mrkva
· červená paprika
· čerstvá uhorka
· búrske oriešky
· čerstvá mäta – veľmi veľa
Zálievka
· maslo z búrskych orieškov 1 polievková lyžica
· šťava z polovice limetky
· 2 lyžice sójovej omáčky
· med – 1 lyžička
· biely vínny ocot – 1 lyžička
· nastrúhaný cesnak – ½ strúčika
· nadrobno nakrájaná chilli paprička – cca tretina malej papričky
Postup prípravy
Hlivu nakrájame, dáme na plech, ktorý predtým jemne naolejujeme. Posolíme, dochutíme čerstvým čiernym korením, na vrch pridáme ešte trochu oleja. Necháme v rúre piecť cca 20 minút na 200 st. Ak chceme mať hlivu chrumkavejšiu, môžeme ju nechať v rúre dlhšie.
Na mandolíne nakrájame na tenké plátky zeleninu, pridáme nasekanú čerstvú mätu. Zmiešame všetky ingrediencie na zálievku, ktorou zeleninu polejeme. Posypeme búrskymi orieškami. Servírujeme s hlivou.
Na tomto jedle sú zálievka a čerstvá mäta kľúčové, nedoporučujem preto vynechať žiadnu z ingrediencií, ani ju ničím nahradzovať.
Autor receptu a foto: Biľová Danka
▼
Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Špecializujeme sa na poradenstvo v oblasti výživy, výživových doplnkov a genetickej diagnostiky. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.