Rybie prsty z dúhového pstruha pečené v rúre.
Zo pstruha odstránime kožu, nakrájame priečne na plátky cca 2 cm, necháme marinovať v zmesi z kefíru, horčice, soli a čierneho korenia.
Použité suroviny
- dúhový pstruh
- kefír
- horčica – 1 lyžica
- strúhanka panko
- strúhaný parmezán
- granulovaný cesnak
- sušený tymián
- mletá údená červená paprika
- soľ, čierne korenie
- olivový olej v spreji
Postup prípravy
Zo pstruha odstránime kožu, nakrájame priečne na plátky cca 2 cm, necháme marinovať v zmesi z kefíru, horčice, soli a čierneho korenia. ( marinovacia zmes nám nahradí múku aj vajce). Medzitým si pripravíme strúhankovú zmes: zmiešame panko, soľ, čierne korenie, granulovaný cesnak, mletú červenú papriku, tymián, strúhaný parmezán.
Marinované kúsky ryby obalíme v strúhankovej zmesi, dáme na pekáč, posprejujeme olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 st cca 20 minút. Posledné 3-4 minúty prepneme na horúci vzduch, aby boli prsty chrumkavé. Podávame s dipom podľa chuti.
Doporučenie: nenahradzujte panko obyčanou strúhankou. Panko má hrubšiu štruktúru, vyzerá ako drobné vločky, ktoré vytvoria úžasnú krustu. Doporučujem používať aj na kuracie alebo bravčové rezne. Panko je možné kúpiť v obchodoch s ázijskými potravinami.
Autor receptu a foto: Biľová Danka
▼
Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Špecializujeme sa na poradenstvo v oblasti výživy a genetickej diagnostiky. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.