logo

Rybie prsty z dúhového pstruha pečené v rúre.

Zo pstruha odstránime kožu, nakrájame priečne na plátky cca 2 cm, necháme marinovať v zmesi z kefíru, horčice, soli a čierneho korenia.

Použité suroviny

-        dúhový pstruh

-        kefír

-        horčica – 1  lyžica

-        strúhanka panko

-        strúhaný parmezán

-        granulovaný cesnak

-        sušený tymián

-        mletá údená červená paprika

-        soľ, čierne korenie

-        olivový olej v spreji

Postup prípravy

Zo pstruha odstránime kožu, nakrájame priečne na plátky cca 2 cm, necháme marinovať v zmesi z kefíru, horčice, soli a čierneho korenia. ( marinovacia zmes nám nahradí múku aj vajce). Medzitým si pripravíme strúhankovú zmes: zmiešame panko, soľ, čierne korenie, granulovaný cesnak, mletú červenú papriku, tymián, strúhaný parmezán.

Marinované kúsky ryby obalíme v strúhankovej zmesi, dáme na pekáč, posprejujeme olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 st cca 20 minút. Posledné  3-4 minúty prepneme na horúci vzduch, aby boli prsty chrumkavé. Podávame s dipom podľa chuti.

Doporučenie: nenahradzujte panko  obyčanou strúhankou. Panko má hrubšiu štruktúru,  vyzerá ako drobné vločky, ktoré vytvoria  úžasnú krustu. Doporučujem používať aj na kuracie alebo bravčové rezne.  Panko je možné kúpiť v obchodoch s ázijskými potravinami.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Špecializujeme sa na poradenstvo v oblasti výživy a genetickej diagnostiky. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.