Rýchle kuracie prsia piccata
Chutné kuracie prsia servírované s čerstvou nasekanou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou a prílohou v podobe čerstvých cestovín, alebo opekaných zemiakov..
Použité suroviny
- Kuracie prsia
- Biele víno cca 2 dcl
- Šťava z polovice citrónu
- Kapari
- Parmezán strúhaný - 3 lyžice
- Hladká múka – 3 lyžice
- Soľ, čierne korenie
- Bazalka/petržlenová vňať čerstvá
- Ghee/olivový olej
Postup prípravy
Kuracie prsia naklepeme, ochutíme soľou a čiernym korením. Obalíme v zmesi z hladkej múky a strúhaného parmezánu. Narýchlo opečieme na ghee alebo olivovom oleji, z každej strany cca 4 minúty. Zalejeme vínom a citrónovou šťavou, pridáme kapari, necháme cca 3 minúty povariť. Nakoniec do omáčky pridáme lyžičku ghee. Podľa chuti ešte môžeme dosoliť alebo okoreniť. Servírujeme s čerstvou nasekanou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.
Ako príloha sa hodia čerstvé cestoviny alebo opečené zemiaky. V recepte na obrázku boli použité cestoviny „Busiate trapanese al pistacchio“. Doporučujem použiť buď čerstvé alebo vysoko kvalitné sušené cestoviny, stačí do nich pridať iba olivový olej a parmezán. Chuť cestovín by nemala potlačit nakyslú chuť kuracieho mäsa.
Autor receptu a foto: Biľová Danka
Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.