logo

Rýchle kuracie prsia piccata

Chutné kuracie prsia servírované s čerstvou nasekanou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou a prílohou v podobe čerstvých cestovín, alebo opekaných zemiakov..

Kuracie prsia piccata

Použité suroviny

-        Kuracie prsia

-        Biele víno cca 2 dcl

-        Šťava z polovice citrónu

-        Kapari

-        Parmezán strúhaný - 3 lyžice

-        Hladká múka – 3 lyžice

-        Soľ, čierne korenie

-        Bazalka/petržlenová vňať čerstvá

-        Ghee/olivový olej

 

Postup prípravy

Kuracie prsia naklepeme, ochutíme soľou a čiernym korením. Obalíme v zmesi z hladkej múky a strúhaného parmezánu. Narýchlo opečieme na ghee alebo olivovom oleji, z každej strany cca 4 minúty. Zalejeme vínom a citrónovou šťavou, pridáme kapari, necháme cca 3 minúty povariť. Nakoniec  do omáčky pridáme lyžičku ghee. Podľa chuti ešte môžeme dosoliť alebo okoreniť. Servírujeme s čerstvou nasekanou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.

Ako príloha sa hodia čerstvé cestoviny alebo opečené zemiaky. V recepte na obrázku boli použité cestoviny „Busiate trapanese al pistacchio“. Doporučujem použiť buď čerstvé alebo vysoko kvalitné sušené cestoviny, stačí do nich pridať iba olivový olej a parmezán. Chuť cestovín by nemala potlačit nakyslú chuť kuracieho mäsa.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove.  Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.