logo

„Euoázijská rýchla fúzia“ Tagliatelle s morčacím kari, vypečenou slaninkou a parmezánom

Na prvý pohľad to vyzerá ako recept, „čo dom dal“, ale verte, je to prekvapivo chutná kombinácia..

Euroázijská fúzia

Použité suroviny

·       Morčacie prsia

·       Ghee

·       Kari korenie – 2 lyžice

·       Kurkuma – 1 lyžička

·       Biely jogurt 1 malý kelímok

·       Vývar 2 dcl

·       Cibuľa 1 ks nakrájaná na drobno

·       Cesnak – 3 strúčiky nasekané na drobno

·       Cesnak - 3 strúčiky pretlačené

·       Chilli čerstvé – nemusí byť

·       Bobkový list

·       Klinčeky 4 ks

·       Kokosové mlieko

·       Čerstvý zázvor nastrúhaný cca 8 cm

·       Tagliatelle

·       Saninka nakrájaná na tenké plátky, najlepšie schwarzwaldská alebo prosciutto

·       Čerstvá bazalka

·       Opražená cibuľka

·       Strúhaný parmezán

·       Soľ

Postup prípravy „rýchle kari“

Morčacie prsia nakrájame na malé kúsky. Do jogurtu vysypeme kari korenie, kurkumu, soľ,   3 pretlačené strúčiky cesnaku, polovicu nastrúhaného zázvoru, soľ.  V tejto zmesi marinujeme prsia minimálne 30 minút. Doporučujem pripraviť večer deň vopred.

Na ghee speníme cibuľku necháme pomaly prehrievať,  nemala by sa zhnednúť. Pridáme nasekaný cesnak , zázvor, marinované mäso, bobkový list, klinčeky, zalejeme vývarom a necháme variť cca 20 minút. Pridáme plechovku kokosového mlieka a varíme ešte 5 minút.

Medzitým  necháme slaninku v mikrovlnke cca 40 sekúnd „vytopiť“, aby vznikli krehké chipsy.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove.  Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.

 

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.