Obaľovaná hliva ustricová pečená v rúre
Hliva ustricová - chutný a rýchly recept...
Použité suroviny
· Hliva ustricová 250 gr (lepšie sú menšie klobúčiky)
· Kefír 250 ml
· Hladká múka 200 g
· Granulovaný cesnak 2 lyžice
· Mletá paprika 2 lyžice
· Soľ, čierne korenie
· Olivový olej
Postup prípravy
Hlivu nakrájame tak, aby boli vcelku klobúčiky - odstránime stonky. Pokiaľ sú klobúčiky veľké, prepolíme ich. Opláchneme vo vode, vysušíme. Pripravíme sypkú zmes z múky, papriky, cesnaku, soli a čierneho korenia. Hlivu najprv namočíme v kefíre a potom jemne posypeme po oboch stranách obaľujúcou zmesou, opäť vložíme do kefíru a následne opäť obalíme v sypkej zmesi. (dvojitý dvojobal).
Na plech postriekame olivový olej, položíme obalenú hlivu, ktorú postriekame olejom. Pečieme v rúre rozohriatej na 200 C najprv 10 minút, potom otočíme a dopekáme ďalších 7 – 10 minút.
Servírujeme s omáčkou podľa chuti, zeleninkou a dobrým chlebíkom.
Autor receptu a foto: Biľová Danka
Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.